Живот
21. December 2015 - 12:48

Еве како изгледал Путин во 70-тите

Фотографијата е направена некаде во 1970 година, а на неа е младиот Владимир Путин.
 
Што правел во текот на 70-тите години, сегашниот претседател на Русија е малку познато, но некои тврдења велат дека во тоа време бил руски шпион во Турција.
 
Пред 43 години, Турција го протерала Владимир Путин, кој бил обвиниет за шпионирање, потврдил еден од неговите поранешни деловни соработници.
 
Путин, тогаш имал само 20 години (1972) и работел како приправник агент во рафинерија за нафта „Тупрас“ во Измир, речиси една година преправајќи се дека е директор на руска компанија која имала договор да за инсталирање танкер.