Кошарка
8. September 2016 - 9:25

Еуробаскет: Одиграни дуелите од 3.коло

Шест репрезентации имаат максимален ефект во досегашниот тек од кваификациите за Еуробаскет 2017 што значи победи на сите одиграни натпревари. Тоа досега го направија селекциите на: Белгија, Русија, Полска, Словенија, Црна Гора и Унгарија. Воедно тие на половина од квалификацискиот циклус се со големи шанси да изборат учество на Еуробаскетот.
 
Резултати на дуелите од 3.коло:
А група: Белгија – Исланд 80:65, Швајцарија – Кипар 76:80.
Табела: Белгија 6, Исланд 5, Кипар 4, Швајцарија 3.
Б група: Германија – Холандија 71:75, Австрија – Данска 86:66.
Табела: Германија 5, Холандија 5, Австрија 5, Данска 3.
Ц група: Шведска – Русија 73:85. Репрезентацијата на БиХ беше слободна.
Табела: Русија 4, БиХ 3, Шведска 2.
Д група: Белорусија – Португалија 72:62, Полска – Естонија 78:64. 
Табела: Полска 6, Естонија 5, Белорусија 4, Португалија 3. 
Е група: Бугарија – Косово 105:84, Словенија – Украина 81:77.
Табела: Словенија 6, Украина 5, Бугарија 4, Косово 3.
Ф група: Словачка – Албанија 69:60, Грузија - Црна Гора 74:76.
Табела: Црна Гора 6, Грузија 5, Словачка 4, Албанија 3.
Г група: Македонија – Унгарија 66:76, Велика Британија – Луксембург 95:72.
Табела: Унгарија 6, В.Британија 5, Македонија 4, Луксембург 3.
Натпреварите од 4.коло ќе се играат во сабота 10.септември.