Спорт плус
10. July 2016 - 10:00

ЕП во ватерполо 2020 во Унгарија

ЕП во ватерполо , потоа во пливање во затворени и отворени базени во 2020 година ќе се одржат во Унгарија соопшти ЛЕН.

Тоа е првпат во историјата сите три натпреварувања да се одржат во иста држава. 
Турнирот во ватерполо е закажан за јануари, во мај е ЕП во пливање, во нуркање и синхронизирано пливање во  Будимпешта а во јуни во Балотон  ЕП во пливање на отворени базени.
Следното ЕП во ватерполо е 2018г во Барселона.