Loading Video...
Свет
30. September 2019 - 19:53

ЕП- Трочањи и Плумб не можат да бидат еврокомесари

Ласло Трочањи  и Рована Плумб не можат да бидат именувани  за идни еврокомесари во согласнот со Договорите и кодексот на  однесувањe пресуди одборот  за правни работи на ЕП. Сега на потег   е  претседателката на ЕК Урсула фон дер Лајен  која најверојанто ќе предложи  и нови кандидати . Инаку   Трочани беше предложен за Комесар за проширување на ЕУ   а романката Плумб за транспорт.