Ракомет
13. January 2018 - 22:18

ЕП - Хрватска 2018: Победа на Македонија на Европско првенство по скоро четири години

Македонските ракометари ја прекинаа серијата без победа на Европските првенства. По девет натпревари постигната е победа и тоа над Словенија.

Последната победа беше над Австрија на шампионатот во Данска - 22:21на 16.јануари 2014.