Македонија
21. јуни 2019 - 12:34

Ел Чека со нови „бомби“ за Ахмети и Груби

Во новообјавените прислушувани раговори од Ел Чека на Фејсбук, наводно се слуша гласот на лидерот на ДУИ Али Ахмети и на Артан Груби.

Двајцата се координираат за вести што се емитуваат на ТВМ2, што не му се доапаѓаат на Ахмети. Груби вели дека му се јавил на уредникот на вести за да го објасни случајот и изразува сомневање дека некој друг пред него ја објавил веста дека не му се допаѓа на Ахмети.

Шефот на ДУИ и неговите соработници и во другите “бомби” на Ел Чека”, се слушаат со коментари за работата на медиумите со навреди и етикети за уредниците и сопствениците на медиумите на албански.