Македонија
31. August 2016 - 8:41

Едукативна работилница за доење

Во организација на здужението „Лулка“ денеска во Скопје ќе се одржи Едукативна работилница за доење. 

Учесниците на работилницата ќе говорат за анатомијата на жената и доењето, важноста на доењето за бебето и за мајката, значењето на доењето за семејството и околината, кога и како да се започне доењето, како да се одржи лактацијата, правилно поставување на бебето на града и позиции за доење.