Живот
21. јуни 2016 - 15:44

Еден од најретките моменти - Питон заглавен во старата кожа

Кога се мисли на круг на животот овој питон буквално покажува што значи тоа. Од снимката може да се види како змијата кружи во својата стара кожа цели три часа, формирајќи совршен круг.
 
Видеото е снимено во центарот за рептили Alice Springs во Австралија, а реткиот момент го објави директорот на центарот, Рекс Неиндорф.
 
Станува збор за питон кој успеа целосно да ја промени старата кожа формирајќи совршен круг, во кој остана заробен цели три часа, пред да успее да излезе од неа.