Живот
10. January 2018 - 23:26

Џиновска анаконда нападна крава - жителите на селото си го ризикуваа животот за да ја спасат

Џиновска анаконда во Бразил нападлала крава, а мештаните си го ризикувале животот за да ја спасат.

Имено огромна анаконда, излегла од своето природно живеалиште и влегла во имотот на еден бразилски фармер во потрага по храна, а прва на мета му се нашла ни помалку ни повеќе туку крава.

Сепак за среќа се нашле неколку ѓители од селото кои му помогнале на фармерот да ја спаси кравата од смртоносниот стисок на анакондата.

Погледнете како изгледало сето тоа: