Македонија
8. August 2020 - 13:05

Две бездомни жени на улица во Капиштец, ќе реагираат ли институциите?

Мајка и ќерка веќе четврти ден под отворено небо. Бездомните жени се на возраст од 62 и 90 години и со она што им останало од животот се наоѓаат на улица во скопската населба Капиштец. Се борат со сериозни здравствени проблеми и бараат помош од државата, а велат дека засега институциите се неми на нивната голгота.

Сторијата за бездомните жени ќе ја гледате на вестите на Сител во 16 часот.

 

Горан Симоновски