Македонија
27. јуни 2017 - 12:40

Драма во тетовско: Мајка ја пријавила ќерка си за исчезната, а таа му се вратила на мажот насилник

Вчера во 20.20 часот во ПО Теарце, А.Ш. (43) од с.Слатино пријавила дека на 20.06.2017 година во 07.00 часот од дома во непознат правец се оддалечила нејзината 17-годишна ќерка.

Пријавителката посочи дека е можно да се наоѓа кај лицето Ш.Р. во Тетово. 

Исчезната на 26.06.2017 година околу 19.00 часот, преку социјалната мрежа Фејсбук, на нејзиниот татко пуштила порака дека се наоѓа кај посоченото лице. А.Ш. околу една година и шест месеци живеела вонбрачно кај лицето Ш.Р., при што била психички и физички малтретирана. 

Тој случај на 21.03.2017 година бил пријавен во ПС Тетово, по што А.Ш. до 19.06.2017 година живеела со нејзината мајка.