Свет
27. August 2017 - 12:54

Драма во Црното море: Се преполови товарен брод, екипажот спасен

Монголски товарен брод се преполови во Црното Море, кај северозападниот брег на Турција, а 11-члениот екипаж е спасен.

Бродот, кој превезувал товар во цврста состојба „Леонардо“, долг 114 метри, почнал да распукува и се преполовил кај брегот на Килиос.

Реморкери ја одвлекоа до брегот едната половина од бродот, додека остатокот полека тоне во морето.

Турските медиуми соопштија дека бродот, изграден во 1975 година, пловел кон истанбулското бродоградилиште „ТузлаТ, каде требало да биде реконструиран.