Македонија
22. November 2015 - 10:46

Драма на границата: Мигрант се обиде да се самоубие

Мигрантите очекуваат дека ќе ја поминат македонската граница. Тие вчера цел ден скандира со плакати и со крстот кој го направија од даски, повикувајќи ја Меркел да им дозволи да живеат слободен живот, јавува Република.
Macedonia, Serbia, Croatia restricting migrants on Balkan route
Пред транзитниот центар пак стојат редици на бегалци од Сирија, Авганистан и Ирак и палат огнови од дрвцата кои ги кршат од околните ниви да се стоплат додека чекаат регистрација.
 
Во текот на вчерашниот ден било тензично на грчката страна. Еден од мигрантите се заканил дека ќе се самоубие доколку не му биде дозволено да транзитира низ овој простор.
migranti na granica (30)Macedonia, Serbia, Croatia restricting migrants on Balkan routeMacedonia, Serbia, Croatia restricting migrants on Balkan route
фото: Ѓ.Личовски (РЕПУБЛИКА)