Спорт плус
29. December 2022 - 19:56

Доминација на Одермат во Бормио

Голема победа на Марко Одермат  на трката во Супер – Џи што се возеше денеска во Бормио. 
Овој триумф му го отвора патот на Швајцарецот кон одбраната на големиот кристален глобус во СК. 
Зад Одермат со помалку од една секунда задоцнување се најде Австриецот Крихмајер .