Бизнис
16. January 2019 - 19:42

Домаќинствата кај банките должат 2,5 милијарди евра

Домаќинствата кај  банките  и штедилниците  должат 2,5 милијарди евра, покажуваат податоците на НБРМ. 

Населението најмногу земало потрошувачки кредити, а најмалу за купување на автомобили. Кредитите кои банките и штедилниците не можат да ги наплатат од граѓаните изнесуваат околу 56 милиони евра.