Здравје
11. December 2017 - 23:02

Докторите потврдија: Намирница која предизвикува рак - најлошата работа која ја конзумираме

Најлошата работа која ја конзумираме, а научниците веруваат дека причината за настанокот на ракот лежи во оваа храна. Не само што шеќерот кој сите го конзумираме примарен извор на дебелеење, туку е и докажано дека високо пченкарниот фруктуозен сируп е особено опасен и предизвикува рак.

Земавте само еден кекс, па ве понесе и изедовте цела кутија? Тоа е тој глукозно фруктуозен сируп кој ве тера да јадете повеќе шеќери и никогаш да не престанете.

Поизведуваќите го користат, бидејќи е исклучително евтин, но затоа пак прдизвикува создавање на канцер.

Ао сакате да го избегнете овој производ, обавезно читајте ги сстојките на храната која ја јадете.