Живот
21. јуни 2016 - 18:21

Докторите му препишале лек - Неколку дена подоцна сфатиле дека направиле ужасна грешка

Малите сипаници ги имаат искусено речиси сите, обично како деца. Црвените точки кои чешаат се иритирани, но состојбата лесно се лекува и не е нешто што може да го загрози животот ако добро се теретираат. 

Сепак, ако малите сипаници не се третираат добро може да доведе до нешто опасно, како што една мајка дознала на ужасен начин. 

Кога нејизниот син Луис ја добил малата сипаница, таа како и секоја друга мајка веднаш го одведила на доктор. 

Докторите му препишале детски ибурофен кои некогаш се користел кај малата сипаница. Со инструкции од докторот, не размислила два пати за давање на лекот на својот син. 

Меѓутоа, сипаниците на Луис не се намалувале. Наместо да заздрават на него му било се полошо, неговата температура била многу висока, осипот станал многу болен и уште повеќе се чешал. 

Мајката посетила уште неколку доктори, а сите и зборувале дека тоа е нормален случај кај малата сипаница. Сепак, таа почуствувала дека нешто не е во ред. Побрзала и го однела своето дете во Ливерпулската болница. Се испоставило дека Луис имал септикемија, состојбата станала смртно опасна која вклучува и инфекција во крвта, мајката верувала во својот инстинкт и нејзиниот син добил лекување во последна минута.