Живот
6. February 2017 - 11:47

Доколку ја имате оваа билка во вашите домови веднаш фрлете ја

Како што велат, се што е добро или лошо што се случува во нашиот свет, тоа се случува и во светот на растенијата.

-Ве молам прочитајте го писмово:

Мојот син стави парченце од ова растение во устата по што му отекоа јазикот и устата и почна да се гуши.Многу е отровна и може за една минута да убие дете. Ако случајно ја допрете немој после тоа да ги допирате очите.Предупредете ги вашите роднини и пријатели.

Така почна да се шири приказната на интернет.

Се почнало тогаш кога малиот Естебан играјќи се почнал да се жали дека му е лошо и лицето му сменило боја и почнал да се гуши.Го однеле во болнива а по половина час лекарот им кажал на родителите дека детето починало и дека причината за тоа е нешто што изело.

Напревена е анализа на крвта на детето и покажано е зголемено ниво на  калцијум оксилант во телото.

Оваа билка луѓето јаимаат во своите домови и канцеларии зошто не бара многу светлина и успева да преживее.

Ако некое лице е отруено Националната библиотека за медицина на САД препорачува  чистење на устата со ладна, влажна крпа да се мијат очите.

Ако некое лице случајно голтне од оваа билка, , мора да пие млеко и итно  да се побара медицинска помош.