Македонија
1. December 2022 - 14:45

Дојава за поставена бомба во скопско средно училиште

Нова дојава за бомба во скопско средно училиште.

Попладнево се евакуирани учениците од скопската гимназија „Никола Карев“ од втората смена. Bo училиштето пристигнала закана дека е поставена бомба. Пристигната е специјална полиција, учениците и вработените се евакуирани, наставата е во прекин, пренесува МКД.мк.