Бизнис
30. July 2021 - 8:35

Доделување на договорите за третата група општини за инфраструктурни проекти од ТАВ програмата

Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и генералниот директор на ТАВ Македонија Метин Батак, денеска во Скопје ќе ги доделат договорите за третата група општини за реализација на инфраструктурните проекти во 32 општини од ТАВ програмата.

На настанот, на кој ќе им се доделат договорите на присутните градоначалници и претставници од општините, ќе присуствуваат и првиот заменик на претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби.