Македонија
11. September 2018 - 12:40

Додека пред МАНУ се протестира, внатре се дебатира за придобивките од Договорот со Грција

Повеќе граѓански здруженија денеска излегоа  на протест пред МАНУ за Да го искажат своето незадоволство од договорот со Грција.

Истовремено внатре се одвива расправа на тема „Спогодбата од Преспа - Меѓународно значење и импликации врз евро атлантските интеграции на Република Македонија“.

Пред Академијата е колегата горан симоновски. Горан како помина протестот на граѓанските организации и кои се нивните пораки