Балкан
10. February 2019 - 20:05

Добредојде малечок: Бебе ја изненади и мајката, побрза и се роди - на траект!

На траект на линијата Мега - Валбиски се роди машко бебе, пренесува хрватски Нови лист.

Тоа се случило во саботата наутро, а мајката и бебето се префрлени во ријечката болница.

Жената околу два часот по полноќ добила болки, но бидејќи хеликоптерот не можел да ја префрли од Црес на брегот, организиран е посебен превоз во траект.

На половина пат до Ријека, околу три часот по полноќ жената се породили, а како што се наведува, ова не е првпат да се случи вакво нешто.