Македонија
22. May 2019 - 8:30

ДКСК ќе расправа за прогласување податоци за службена тајна

Годишниот финансиски извештај за 2018 година и годишниот план за јавни набавки за 2019 година, се на дневниот ред на денешната 17-та седница на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК).

Антикорупциска, како што е најавено, на седницата покрај расправата по предмети од областа за спречување корупција и за можен судир на интереси, ќе расправа и за одлука за прогласување на податоци за службена тајна-доверливи податоци.

Членовите на ДКСК ќе го разгледуваат и известувањето за реализација на националната стратегија за борба против измама за заштита на финансиските интереси на Европската Унија во земјава