Македонија
31. October 2021 - 20:29

ДИК: Водство на ВМРО-ДПМНЕ со 1476 гласа пред СДСМ во Охрид од 31,62% преброени гласови

Според првичните податоци објавени на веб странaта на ДИК, за градоначалник на Охрид од обработени 31,62% отсто од гласовите води Кирил Пецаков.
 
Кандидатот од ВМРО-ДПМНЕ Кирил Пецаков освоил 5.506 гласа, додека кандидатот на СДСМ Константин Георгиески 4030.