Македонија
18. October 2021 - 10:25

ДИК: Водство на Данела Арсовска пред Шилегов од 82,92% преброени гласови

Според првичните податоци објавени на вебстраницата на ДИК, за градоначалник на Скопје обработени се 82,92 отсто од гласовите. Според овие податоци, независната кандидатка поддржана од ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсовска освоила 68.887 гласа, додека кандидатот на СДСМ Петре Шилегов 64.805 гласа и според тоа тие двајцата ќе се соочат во вториот круг на 31 октомври.