Македонија
21. January 2020 - 11:54

ДИК: Немаме овластување да постапиме по барањето на Чулев

Државната изборна комисија се прогласи за ненадлежна по барањето на техничкиот министер  Чулев, за тоа дали врзаните потписи се однесуваат за сите активности на МВР.

Според членовите на Комисијата, ДИК не е овластена да дава мислења по однос на донесени закони, ниту пак има надлежности да оценува вакви акти. Од ДИК велат дека ова барање министерот Чулев треба да го препрати до Законодавно - правната комисија, која е единствено надлежна да оценува законски акти.

Горан Симоновски