Македонија
17. October 2021 - 8:42

ДИК ќе прави пресек на два часа

Државната изборна комисија информира дека ќе прават пресек на два часа. Првиот пресек за процентот на излезност ќе биде во 9.30 часот. 

Инаку, на овие локални избори гласањето ќе се одвива со отпечатоци на прст со т.н. фингерпринт терминали.