Македонија
10. August 2018 - 13:48

ДИК ќе го дополнува Правилникот за референдумот

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која на дневен ред е предлог-одлука за дополнување на Правилникот за подготвка, организирање и спроведување на референдумот на државно ниво. 

На седницата се најавени и информации за текот на јавниот увид и  пријавувањето на граѓаните за гласање во странство.