Живот
22. January 2017 - 14:26

Девојките масовно го носат овие ланчиња - кога ќе видите што значат ќе се шокирате

Девојките ширум светот го следат новиот тренд и носат кожнени каивчиња како ланчиња. Сепак, овој тренд е од многу одамна и има значење кое ќе ве шокира.

Чокер ланчето во буквален превод значи давење, а направено е од сатен, кожа, плиш, сомот...Корените му се од деведесетите години, кога сликарот Едуар Моне го користел овој додаток за убавина кој за него значел жена со низок морал. 

Неговата слика Олимпија од 1863 година претставува проститутка која на себе го носи овој вид ланче, а воедно е и негово најпопуларно дело.

Чокерот го промовираше и Брижит Бардо.