Живот
18. January 2018 - 10:23

Девојка од село (35) бара момче кое би работело и живеело со неа - еве што нуди за возврат!

„Ветувам дека ќе бидам добра жена и дека ќе му готвам секој ден и ќе го почитувам, само стоката и другите животни мора да бидат нахранети.“
 
Веб-страницата „Objavi.online“ цититра интересна рекламна порака, за која не сме сигурни дека е автентична, но е многу интересна. Еве за што станува збор...
 
- Рано останав сама на оваа фарма, моите родители починаа минатата година, па се решив за овој потег. Ретко излегувам бидејќи немам време, ја чекам само ноќта за да легнам и одморам. Барам човек кој ќе се ожени за мене, и ќе работи на мојата фарма. Ветувам дека ќе му дадам повеќе отколку што може да си замисли.
 
Негова работа е да се грижи за 150 грла стока, 13 крави, 8 кози, 66 овци + 34 јагниња, 46 пилиња, 19 телиња, 11 бикови, 4 кучиња и 12 мачки. Тој мора да ги храни три до четири пати дневно, не смее да снемаат ниту храна ниту вода. Редовно морааат да бидат нахранети. Потоа има и друга работа на фармата, од чистење на шталата, па до косење на трева, правење на бали, треба да се ора, рамни, сади и други работи исто како на секој имот. Мора да се оди во шума во набавка по дрва, да ги скрши, исцепи, и донесе до куќата, ајде јас ќе помогнам при местење ќе бидам толку добра.
 
Предност имаат оние кои знаат да возат трактор и користат земјоделски машини, и ве молам само да не ми се јавуваат оние момчиња кои си ги бричат нозете и градите, користат пудра и такви глупости, само такви не сакам. Барам конкретно селски мажи, влакнести и пополнети... Па ако има некој таков слободно нека ми се јави.