Живот
23. April 2019 - 13:46

Девојче (11) почина од паста за заби - во неа имало состојка која за неа била кобна

Денис Салдате (11) починала поради алергиска реакција која и ја предизвикала пастата за заби. 
 
Денис имала серизона алергија на млечни производи, а користела паста по рецептот која содржала состојки кои биле кобни за неа - протеин добиен од млечни производи. нејзините родители отсекогаш добро  ги проверувале  сите производи кои ги користела, но не се сетиле на пастата. 
 
Кога добила напад, на неа не и помогнало ни апце против алергија, открила нејзината мјака Моника. Таа рекла дека пастата која Денис ја користи ретко кој ја купува, а такави и ја препишал нејзиниот стоматолог.