Живот
21. јуни 2017 - 23:14

Детската храброст нема крај: Ги ставија рацете во матна вода, минута подоцна извадија вистински ѕвер!

Дека на детската храброст и нема крај, сведочат и овие две момчиња од Камбоџа, кои во една од вообичаените игри покрај најблиската река фатиле ни помалку ни повеќе огромен питон.

Целата ситуација не делувала толку страшно ако фаќањето на змијата не се случеше во матна вода по која на почетокот децата безгрижно газеле и играле.

На снимката може да се види како децата си играат и прскаат во матната вода на реката и одеднаш почнуваат да фаќаат нешто под водата. На почетокот не се гледа за што станува збор, но потоа делови од змијата почнуваат да искачаат на површина, по што следува моментот во кој едно од децата за малце ќе настрада.