Живот
21. November 2015 - 9:19

Дете ја донирал својата заштеда за поправка на џамија, па добил неочекуван поклон!

Џек Свансон седумгодишно дете од Тексас, ја донирал својата заштеда за поправка на џамија по напад на вандали.

Американската муслуманска заедница му се заблагодарила на начин на кој ни самиот не можел да очекува.

Имено, неколку вандали ја оштетиле џамијата во Флугервил по терористичките напади во Париз.

Откако ја слушнал својата мајка за оштетувањето, Џек својата заштеда од 20 долари одлучил да ја донира во Исламскиот центар Флугервил. Набрзо стигнал и одговор за неговата великодушност.

- Драг Џек, заштеди 20 долари во својата касичка за да купиш Ајпад. А потоа нашата џамија се најде на мета на вандали. Одлучи својата заштеда да ја дадеш за поправкана џамијата во Тексас. Поради тоја неверојатна великодушност и добро срце уживај во овој Ајпад кој ти го праќаме.Со љубов, Американска муслиманска заедница, стои во пакетот кој седумгодишниот Џек го добил.

- 20-те долари на Џек на нас ни вредат како 20 милиони. Овој гест ни дава надеж, вели Фаисал Наеем од џамијата во Флунгервил.