Балкан
11. January 2017 - 10:19

Детали за незапаметената трагедија: Жената му варела кафе кога случајно ја застрелал право во срце

Во семејната куќа во Нови Пазар минатата ноќ се случи несекојдневна трагедија, кога В.П. (47) од ловечка пушка ненамерно ја застрела својата сопруга Д.П. (38).

Имено, тој на својот пријател му ја покажувал новата пушка за лов, а неговата сопруга варела кафе во моментот кога случајно испукал куршум и ја погодил право во срце.

-В.П на својот другар му го покаживал новиот нишан и малокалибарската пушка, која легално ја поседувал зошто бил страстен ловец. Во еден момент пушката испукала, а Д.П. вриснала и паднала, по што несреќниот маж истата секунда сопругата ја однел во болница, но и немало спас, вели извор од истрагата.

Foto: Facebook/Vladimir Pantovic

Во каков шок се нашол, најдобро се видело во моментот кога му соопштиле дека сопругата му починала и по доаѓањето на полицијата, тој почнал да плаче, да удира со глава од ѕид и повторувал дека ќе се убие.

Foto: Facebook/Danijela Pantovic Dabic

Инаку, тие имале три деца, живееле во складен брак и имале разработен приватен бизнис.