Македонија
3. September 2018 - 15:03

Депортирани шест албански државјани затекнати во бар во Мала Речица

Во периодот од 23.00 часот на 01.09.2018 до 03.00 часот на 02.09.2018 година, полициски службеници спровеле акциска контрола во угостителски објект на ул. „Борис Кидрич“ во Тетово, сопственост на Љ.А.(25) од с.Мала Речица, тетовско.

Притоа, во објектот биле затекнати шест државјани на Република Албанија, од кои четири женски лица и две машки.

Лицата биле приведени и предадени во Отсекот за прекуграничен криминал, миграции,  странци и реадмисија за натамошна постапка.

Поради злоупотреба на туристичкиот престој, околу 16.00 часот тие биле депортирани во нивната матична земја.