Македонија
16. November 2017 - 11:38

Денот на албанската азбука неработен за албанската заедница

Денот на албанската азбука, 22-ри ноември, среда, е неработен ден за припадниците на албанската заедница во Република Македонија,  соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, Министерството на граѓаните припадници на албанската заедница им го честита Денот на албанската азбука.