Балкан
3. July 2016 - 13:14

Денеска Ден на жалост во Војводина

Покраинската Влада на Војводина вчерашната седница одлучи за денеска да прогласи Ден на жалост по повод трагичниот настан во општината Житиште.

Во пукотницата која се случи влера изутрина, во кафулето „Макијато“ во Житиште, кај Зрењанин, пет лица беа убиени, а 20 повредни.