Македонија
21. February 2016 - 9:33

Ден на мајчиниот јазик

Општината Карпош со пригодна културна програма денеска ќе го одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Во организација на одделението за култура и спорт при локалната самоуправа, овој ден, кој ќе биде одбележан во ТЦ „Сити Мол“, ќе го збогатат реномирани поети, музичари и ликовни уметници.