Македонија
14. July 2020 - 16:01

Демант од МВР за информацијата дека во Велес се давани пари како поткуп во вид на социјална помош на граѓаните

Во врска со информацијата објавена во дел од интернет порталите дека во Велес се давани пари како поткуп во вид на социјална помош на граѓаните.

Ве известуваме дека во СВР Велес ниту е пријавен таков настан ниту пак е постапувано за таква работа. Апелираме до овие медиуми да не изнесуваат невистини, особено во период на предизборен молк. За сите потребни информации стоиме на располагање на медиумите.

Министерство за внатрешни работи