Живот
14. July 2016 - 13:28

Дарко открива: Змиите се плашат само од едно нешто, а кога ќе го видат бегаат како...

Оваа година има голем број на змии во домаќинствата, во дворовите како никогаш досега, тврди експертот за змии од Славонија Дарко Карамазан. 
 
- Змиите кои доаѓаат  во дворовите, куќите и влезовите од зградите се во потрага по храна и ладовина. Тие од пеколните температурии бегаат од полињата и си бараат засолниште, рече Дарко. 
 
Овој човек вели дека луѓето доколку здогледаат змија да бегаат од нив, во никој случај да не се обидуваат да и се спротистават бидејќи тоа може да биде опасно по нивното здравје. Но најинтересно од се е што змиите се плашат само од едно нешто, а тоа е верувале или не, од ежот.