Свет
6. October 2016 - 21:14

Дали поради ова навистина ќе почне Трета Светска војна: Русија и САД пред судир

Руската државна телевизија „Звезда“ најави можна нуклеарна војна меѓу Русија и САД. Повод за војната би бил конфликтот во Сирија.

САД има 1.750 активни нуклеарни боеви глави, а Русија 1.790 парчиња нуклеарно оружје. Двете светски сили можат да го лансираат смртносното оружје од земја, воздух и вода.

Кога би дошло до судир, целиот свет би претрпел ужасни последици.

Сите се прашуваат дали е на повидок Трета Светска војна?, прашуваат медиумите ширум светот.