Македонија
11. July 2019 - 19:49

Црвен крст започнува со бесплатни обуки за прва помош

Системот за обука за прва помош за возачи има аномалии, сметаат од Црвениот крст.

Затоа голем број граѓани кои се учесници во сообраќајот неправилно укажуваат прва помош во случај на сообраќајна несреќа, а тоа доведува до смртни последици или компликации на повредите.

Лани во земјава во сообраќајќи загинале 133 лица, а над 5800 –тини биле повередени.

За да се подобри состојбата од понеделник Црвениот крст почнува кампања за бесплатни обуки за прва помош.