Џет-Сет
2. October 2017 - 21:09

Чувствувам и гледам како полека бледеам: Последна порака на Дона Арес за нејзината болест - ова ќе ви го скрши срцето

Пејачката Дона Арес  починала денеска на 40-годишна возраст по долгата и тешка болест. Смртта на пејачката ги остави во шок бројни нејзини колеги од естрадата. 
 
За време на тешката борба со болеста Дона Арес остави пораки на социјалните мрежи во кои покажа дека се борела како вистинска лавица. Нејзината последна порака ги трогна сите кои ја прочитаа.
 
- Се уште сум добро!!! Подносливо е, и покрај тоа што гледам како полека бледеам, рано е за било какви прогнози. Вакви простории како на сликава, мали онколошки амбуланти со неколку столици би требало да има секоја болница во поголемите градови во Босна, за луѓето со зафгрозен имунитет да не папат при транспорт до Сараево за кратки терапии ( и транспорт назад).
Толку болни луѓе од рак што постои потреба за тоа и важно е.Но, тоа никој не го слушна тогаш, а можеби нема ни сега и тука повеќе ништо не можам освен на сите заболени да им посакам тоа што и на себе, сила, памет и имунитет до оздравување!!! Воглавно, тоа изгледа вака, и во Данска и во Сараево и насекаде во светот!!!, ова го напишала пејачката