Македонија
22. February 2021 - 20:46

Чулев: Состојбата е алармантна, одговорноста мора точно да се лоцира

Од држава членка на НАТО и претендент за членство во ЕУ најмалку што се очекува е сериозно отсуство на волја и капацитет за справување со основните предизвици со акцент на најгорливот проблем борбата против организираниот криминал и корупцијата, оценува поранешниот министер за внатрешни работи Наќе Чулев.

„Очекувањата и надежите на граѓаните за правда, владеење на правото и подобар живот се изневерени.

Состојбата е аларманта, одговорноста мора точно да се лоцира со име и презиме.

п.с. Кој е крив сега?!“ – прашува тој.

Од држава членка на НАТО и претендент за членство во ЕУ најмалку што се очекува е сериозно отсуство на волја и капацитет...

Posted by Наќе Чулев on Monday, February 22, 2021