Живот
27. April 2017 - 14:08

„Чудовиште“ забележано покрај брегот- навистина тажна глетка

Снимка од дрон во Велика Британија покажува чудовишна ајкула, долга 7,5 метри, како свртена на грб е исфрлена на брегот. За жал, овој единствен вид морски предатор е мртов.

Видеото е направено во Јужна Корнвола, од страна на фотографот Метју Фејси, кој прв ја забележал оваа глетка.