Живот
2. February 2016 - 19:01

Чудо на природата: Вакви кучиња во светот има само 13!

Германскиот овчар Квазимодо е апсолутен хит на Фејсубк. За само неколку дена неговата страници "Quasi the Great" има повеќе од 32.000 допаѓања.
 
Се работи за четиригодишно куче кое на почетокот на претходниот месец е пронајдено во Кентаки. За него оттогаш се грижат работници од засолништето за животни, Secondhand Hounds. Поради специфичниот изглед тие го нарекле Квазимодо.
 
Неговиот изглед е последица на синдромот краток рбет поради кој изгледа "стиснат" како да нема врат (има глава и нозе во природна големина). Според податоците објавени на Фејсбук на светот има само 13 такви кучиња.
 
Според пишувањето на медиумите за Квазимодо посто голем интерес за вдомување. Сепак за тоа ќе мора да почекаат бидејќи ова куче наскоро ќе замине на операција после која животот би требало да му биде полесен.