Балкан
5. јуни 2016 - 18:58

Чудо на Острог: Пред верниците се појавил ликот на Свети Василиј!

Ново чудо во манастирот Острог, на карпата над манастирот се појавил ликот на Свети Василиј!
 
Стефан Д. од Краљево вели дека ликот се појавил откако верниците се поклониле над моштите на светецот.
 
-  Ги сликавме карпите над црквата, каде се моштите на светителот, кои со голо око не може да се видат. Ова го сфативме како Божји дар и милост, - вели Стефан.
 
Еден од свештениците на верниците им рекол дека често се случува верниците на различен начин да го доживеат и видат Свети Василиј.