Живот
30. December 2015 - 13:21

Чудо: Го роди во тоалет од возот во движење, па и падна на пруга и

Несекојдневен настан се случи во возот со кој во моментот се превезувале илјадници патници.

Женско новороденче паднало низ тоалетот од возот директно на пругата откако мајката го родила во воз во движење во Индија.

Бебето го преживеало турбилентното породување и е пронајдено на пругата од страна на патници од една железничка станица во Утар Прадеш. Мајката и нејзиното бебе се префрлени во болница.

Родилката е идентификувана како Пушпа Деви, и живеела во Мохан Нагар Багатпур во Непал.

Таа се качила на возот за да оди на преглед на очите во болница, но почувстувала породилни болки.

Патниците слушнале врескање од тоалетот и ја пронаше жената во големи болки.

Таа барала од патниците да го запрат возот и да и помогнат, по што ја повлекле сигурносната рачка и го запреле принудно возот.

Бебето го веднаш го нарекоа “живо чудо“ е пронајдено на пругата откако низ цевките на тоалетот испаднало на пругата и преживеало.

Жената во полиција подоцна раскажала дека сопругот ја напуштил и морала да работи различни работи за да преживее.

Од полицијата соопштија дека бебето имало навистина среќа што испаднало на бетонските карпи и така останало живо.

Навистина е чудо што преживеало имајќи предвид од која висина било исфрлено.

И мајката и детето се добро благодарение на брзата реакција на патниците од возот.