Живот
23. November 2017 - 22:13

Чудна случка: Ловец пријавил дека мечка му украла две пушки а сега му се заканува казна

Полицијата во еден регион близу Сибир покрена пред истражна постапка кон една мечка, откако ловец пријавил дека таа му украла две пушки, соопшти денес прес- службата на регионалното Министерство за внатрешни работи.

Според зборовите на 57 годишниот ловец тој на 16 ноември додека бил на лов неколку километри од селото се одлучил да се одмори во една шумска куќичка, а во меѓувреме ги оставил двете пушки и останатите работи и заминал по вода.

Кога се вратил слушнал чудни звуци и ја здогледал мечката, а за да избегне непосакуван настан тој избегал во шумата и чекал да си замине мечката неколку часа, стои во изјавата на прес- службата.

Тој откако се вратил во куќата видел дека му фалат двете пушки и торбата.

Ловецот откако неколку денови сам ги барал своите две пушки, ја известил полицијата.

Кога полицијата стигнала ја проверила околината, но снегот за жал ги покрил сите траги на мечката.

На ловецот сега му се заканува парична казна, а може да ја загуби лиценцата за купување и користење оружје во време траење од една година.