Балкан
29. December 2017 - 11:37

Човекот кој Жељко Ражњатовиќ го обожаваше

Човекот кој Жељко Ражњатовиќ го обожаваше е прочуениот хармоникаш Мирко Кодиќ кој му свиреше и на свадба. 

Кога во 1995 година Мирко Кодиќ ја засвирил „Врањанка“ на свадбата на Цеца и Аркан меѓу гостите завладеал молк. 

Како што и денес се зборува, Кодиќ бил еден од омилените музичари на Ражњатовиќ, а почитувањето кое Жељко го имал кон него се гледа и на снимката која ќе ја погледнете во продолжение.